IN PRODUCTIE

Muziek als Wapen

In 2015 hernieuwde Moving Image Production de eerdere succesvolle samenwerking met regisseur Arjanne Laan (Mama Calle, Velo Negro) met het project Muziek als Wapen.

Muziek als Wapen is een documentaire seie over de macht van muziek.
Arjanne Laan trekt er op met musici in ballingschap. Haar missie is om te ontrafelen waarom dictatoriale regimes angst hebben voor muziek, en er zo op gebrand zijn musici te vervolgen.

Een belangrijk persoon in Muziek als Wapen is de Nederlandse Chileen Patricio Wang, componist van moderne muziek. Hij werd in Chili door het militaire regime van Pinochet aangeklaagd omdat hij ムverbodenメ muziek speelde. Patricio ontvluchtte Chili 40 jaar geleden, maar pas onlangs was hij in staat om zijn ervaringen in een muziekwerk te verwerken.

De andere musici in ballingschap zijn, net als Patricio Wang, bekende of zelfs beroemde musici.
De Malinees Cheick Tidiane Seck is een spil van de Parijse muziekscene. Zijn land wordt geteisterd door de fundamentalisten van de Islamitische Ansur ud Din, die muziek verbieden en instrumenten vernietigen. Cheicks droom is er ooit weer in vrijheid te kunnen spelen met zijn oude vriend Ahmed, een moslim.
De Argentijnse concertpianist Miguel Estrella vluchtte voor het moordende Videla regime. Hij was opgepakt nadat hij voor boeren klassieke pianoconcerten had gegeven, en werd jaren lang gefolterd. Hij overleefde door de geluiden van de martelingen, verkrachtingen en al de kwellingen die hij hoorde muzikaal te analyseren en ze tot een compositie te verwerken.
Serges Kassy speelde een opmerkelijke rol in de burgeroorlog in zijn land, Ivoorkust. Met zijn opzwepende reggae vuurde hij de mensen aan. Hij is heel populair in Ivoorkust, en wordt herhaaldelijk gevraagd terug te keren. Maar hij zegt er zijn leven niet veilig te zijn.

Regisseur Arjanne Laan bevraagt de musici over hun overtuigingen en de keuzes die zij hebben gemaakt, en zoekt het antwoord op de vraag wat muziek zo machtig maakt.

De ontwikkeling van Muziek als Wapen is gefinancierd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, en het Nederlands Filmfonds.
Huidige status: researchfase / productie
Releasedatum: september 2018 tot en met 2021

Prins Bernhard Cultuur Fonds NL Film Fonds

Serges Kassy met regisseur Arjanne Laan
Trailer
Graphic Design Trailer : Jan Maarten Sneep
Composition Trailer : Daniel Cross - Rosa EnsembleJourney To Freedom - A Podcast Series

In Research - The path of the Glider Pilots to Market Garden.

Rachid Vecht Terug

Onder reconstructie.