Kaffee Powuzzie

Een korte film van Arjanne Laan. Beeld en geluid gaan met elkaar een dans aan in een Noord Limburgse kroeg.

Beschrijving » Credits »

BESCHRIJVING

Kaffee Powuzzie is een sfeerrijke observatie van een echte Limburgse dorpskroeg van de hand van regisseuse Arjanne Laan.
De film is een vlechtwerk waarbij beeld en geluid op een verrassende manier de dans met elkaar aangaan. Soms leidt de muziek, soms het beeld. Soms voert het gelach of een uitspraak van cafégangers de boventoon, soms zien we alleen hun voeten op de maat van de muziek.
De film is gemaakt volgens een ongewoon procedé. Op basis van losse schetsen en fragmenten, op verschillende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar door camera en geluid gemaakt, componeerde Patricio Wang de muziek. De muziek werd daarna met de geluiden eerst tot een ruwe geluidslaag gemixt, die vervolgens weer de leidraad vormde voor de definitieve beeldopnames.
In Kaffee Powuzzie wordt de samenwerking met zowel regisseuse Arjanne Laan als met componist Patricio Wang, die de scores voor haar films Mama Calle en Velo Negro verzorgde, vernieuwd.
Het resultaat geeft de essentie van de dorpskroeg weer: een huiskamer waar je iedere dag even je zorgen vergeet, en iedereen elkaar kent zonder al te dichtbij te komen.

Een sfeerrijke observatie van een Limburgs dorpscafé

Je vrienden in je stamkroeg – ze zijn er altijd. Foto: Fokke van Saane

CREDITS

Scenario en regie: Arjanne Laan www.directorsguild.nl

Geproduceerd door Kaie Klaassen voor Moving Image Production

Camera en licht: Marc Homs

Geluidsopname en - mixage: Fokke van Saane

Montage: Arjanne Laan

Montage adviezen: Jan Dop

Muziek: Patricio Wang

Muziek uitgevoerd door: Michiel van Dijk (basklarinet en saxofoon), Jasper le Clerq (viool), Eduard van Regteren Altena (cello), Gerard Bouwhuis (piano), Peter van Os (accordeon)


Kaffee Powuzzie werd geproduceerd voor L1 Radio&TV, met financiële steun van Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het Fonds voor de Scheppende Toonkunst, en het Thuiskopie Fonds.


L1 Radio&TV Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties Thuiskopie Fonds

Formaat: 16 : 9

Originele taal: Nederlands

Taalversies: n.v.t.

Uitbrengdatum: Maart 2008

Speelduur: 13’35”


copyright © Moving Image Production, 2008

Ook overdag vind je in de kroeg gezelligheid. Foto: Fokke van Saane